See you on YouTube See you on SlideShare See you on LinkedIn See you on Twitter See you on FaceBook Subscribe

Hacken met drones

geschreven door Marco Leeuwerink

0 reacties

Drones worden steeds vaker ingezet. Niet alleen voor goede doelen. Hackers gebruiken drones om gegevens te stelen van jullie smartphones, blijkt uit onderstaande video.

14 Apr 2014 - 10:23, 75x gelezen  |  0 reacties  |  Maatschappij en samenleving

We zien steeds meer drones in het straatbeeld. Journalisten gebruiken het om informatie te verzamelen op plaatsen waar ze niet kunnen komen, legers gebruiken ze in oorlogsvoering en de overheid gebruikt ze voor toezicht en handhaving. Drones worden steeds kleiner en goedkoper én eenvoudiger te bedienen, waardoor het gebruik ervan de komende tijd verder zal groeien. Ik wil niet zo ver gaan dat ik verwacht dat elk huishouden een eigen drone heeft,maar veel zal het niet schelen.

Kwetsbaar

Voor elke technologische vooruitgang worden naast positieve altijd ook negatieve toepassingen bedacht. Zo ook met drones. In handen van lieden met minder goede plannen kunnen de drones een wapen worden. De Snoopy Drone wordt bijvoorbeeld gebruikt om gegevens van smartphones te hacken. De makers van deze drone hebben geen slechte bedoelingen, ze willen slechts aantonen wat mogelijk is. Het lukte hen redelijk eenvoudig via de open WiFi connectie van de smartphones om betaalinformatie van smartphone gebruikers te ontfutselen. Waarmee ze aantonen waartoe drones, voorzien van de juiste technologie, in verkeerde handen, in staat zijn. Technologische vooruitgang kan mooi zijn, maar we moeten beseffen hoe kwetsbaar we daarmee worden.Gerelateerde artikelen
  • Schapen-hoeden met drones (16-07-2013, 969x gelezen) Lees meer
  • Drones als ‘huisdier’ (30-05-2013, 678x gelezen) Lees meer
  • Aanval van de ‘drones’ (20-12-2012, 1278x gelezen) Lees meer
  • Drones gaan levens redden (17-09-2013, 1284x gelezen) Lees meer
  • Wat hackers met een moderne auto kunnen (14-08-2013, 1077x gelezen) Lees meer
  • We are legion, the story of hacktivists (trailer) (07-11-2011, 1583x gelezen) Lees meer

Share

Google translate
Trendspiratie

Gerelateerde trend(s)

Power to the people

‘Macht’ is in de geschiedenis verschoven van geloof (de kerk) naar overheden naar uiteindelijk grote ondernemingen. De huidige transitie brengt met zich mee dat ‘macht’ terecht komt bij (ad-hoc) en online communities. Het is de transitie naar een tijdperk waarin organisaties niet meer leidend zijn, maar volgend worden aan hun markt. Het is het individu 'in control'. Lees meer

Populaire artikelen
foto van Geld verdienen met afval
In een wereld waar afval een steeds groter probleem gaat worden, is het goed om te zien dat er steeds meer bedrijven komen die afval bestrijden. En er en passant ook nog geld mee verdienen. TerraCycle is een snelgroeiend bedrijf dat helpt de afvalberg te verkleinen.
foto van De revolutie van de mensen
de grootste verandering die we zien is niet in technologie maar in mensen. Een verandering in wie en wat we vertrouwen en wat we 'zoeken' / waarderen. We maken een omslag naar power to the people.
foto van Robot die emoties detecteert en gezicht overneemt
Robotics worden steeds meer geaccepteerd. Zoals we al enige tijd signaleren maakt de robot de opmars vanuit de fabriekshal naar het alledaags leven.
foto van Tony Bosma’s bijdrage aan TedX University Tilburg
Op 13 februari 2014 gaf Tony Bosma (Extend Limits) een lezing op TedX University Tilburg. Het thema was Living Limitless en Tony was de afsluitende spreker. Recent is de video van deze lezing gepubliceerd.
foto van De anti held als leider
We hebben rebellen nodig. Mensen die de status quo uitdagen. Mensen die de grenzen opzoeken van onze, door regels en procedures, gedomineerde stabiele wereld. Zij zullen het verschil maken waar de wereld zo naar verlangt.
Extend Limits