See you on YouTube See you on SlideShare See you on LinkedIn See you on Twitter See you on FaceBook Subscribe

Met Sinterklaas geen smartwatch maar smartshirt voor early adopters

geschreven door Jan Lindeboom

0 reacties

Volgens Gartner zal de wristband in 2015 worden vervangen door de smartwatch maar zal 2016 het jaar worden van de smartclothing.

21 Nov 2014 - 9:00, 272x gelezen  |  0 reacties  |  Innovatie

In 2012 kwam Lacoste met een leuke video over hoe een smartshirt er in de toekomst uit zou kunnen zien. Zo ver als in die video is het nog niet. Maar kleding gaat volgens Gartner in 2016 de armbanden voorbij als het gaat om quantified self toepassingen. Kleding heeft natuurlijk veel meer lichaamscontact dan armbanden of horloges hebben. Daarmee biedt kleding meer ruimte en mogelijkheden voor het plaatsen van sensoren. Zo worden de meetgegevens talrijker en betrouwbaarder. Aan de andere kant worden er door het gebruik van kleding wel andere eisen gesteld aan de sensoren. Een wasmachine beurt voor kleding komt immers frequenter voor dan voor een horloge.

In 2016 zal het aantal verkochte “slimme” kledingstukken rond de 26 miljoen liggen en daarmee het aantal verkochte armbanden overstijgen. Het aantal smartwatches dat in 2016 zal worden verkocht schat Gartner op 60 miljoen.

Hoe dicht deze getallen de werkelijkheid benaderen hangt natuurlijk af van de toepassingen. Kunnen we door het gebruik van Quantified Self software aanwijsbaar onze gezondheid een impuls geven dan zal dat het gebruik van smartkleding zeker stimuleren. Beveiligings- en betalingsmogelijkheden daarentegen zie ik niet zo snel in kleding worden opgenomen. Hoewel menig kind dat weleens kleding van de ouders “leent” daar waarschijnlijk heel anders over denkt.

Degene die voorop wil lopen als het gaat om de laatste technologie moet dit jaar Sinterklaas dus vragen om het in de smartkleding te zoeken. Daarmee lach je iedereen uit als je in de nacht voor dat de Applewatch op de markt komt, liggend in je slaapzak voor de Applestore, je lichaamtemperatuur en bloeddruk in de gaten houdt. Gerelateerde artikelen
  • Ook Nissan komt met smartwatch (16-09-2013, 1636x gelezen) Lees meer
  • Smartwatch gaat smartphone vervangen. (29-09-2014, 1400x gelezen) Lees meer
  • Vergeet de smartwatch, hier is de smartring (14-12-2013, 1990x gelezen) Lees meer

Share

Google translate
Trendspiratie

Gerelateerde trend(s)

Data als brandstof

Data is de ‘nieuwe brandstof’ voor economie en maatschappij. In een ‘connected wereld’ is alles meetbaar en realtime te interpreteren. Hierdoor wordt data een essentiële productiefactor voor iedere organisatie. Lees meer

Rise of humanware

De (zichtbare) grens tussen technologie en mens verdwijnt langzaam maar zeker. De mens is al sterk afhankelijk van technologie en door de vereenvoudiging van het gebruik zal dit exponentieel toenemen. Lees meer

Mobile society

Mobile society houdt in dat steeds meer aspecten in ons leven worden beïnvloedt door mobiele technologie. Van apps tot mobiele marketing en mobiel internet. Mobile society is de trend dat ons functioneren steeds afhankelijker wordt van mobiele technologie en verrijkt door mobiele dienstverlening die daadwerkelijk contextueel en persoonlijk is. Lees meer

Humanisering technologie

Technologie is een 'jong begrip'. De 'onvolwassenheid' van technologische ontwikkelingen heeft ervoor gezorgd dat de mens zich moest aanpassen aan de techniek. De trend 'humanisering technologie' houdt in dat technologie zich in toenemende mate aanpast aan de menselijke eigenschappen in plaats van andersom. Lees meer

Populaire artikelen
foto van Robots de oplossing in strijd tegen Ebola?
In de strijd tegen de besmettelijke ziekte worden ook robots ingezet. Net zo logisch als opvallend. Van telepresencerobots tot ziekenvervoer, robots kunnen helpen de Ebola-epidemie terug te dringen.
foto van Holografische projecties in je huiskamer
3D is al heel lang een belofte voor de toekomst van entertainment. Bleen is een 3D Projector waarmee je eenvoudig in je huiskamer 3D projecties kan maken? Is daarmee de eerste echte toepassing van 3d entertainment een feit?
foto van Volvo: het einde van het ongeluk
Zullen we in de toekomst geen ongelukken meer kennen? Een rare gedachte maar misschien niet eens zo gek. In de auto industrie zien we immers steeds intelligentere systemen komen die ongelukken moeten voorkomen. Realistisch?
foto van Nieuwe promotievideo Tony Bosma
Met dank aan Hulskamp Audiovisueel voor het dynamische en mooie eindresultaat willen we de nieuwe promotie video van futurist / trendwatcher Tony Bosma delen.
foto van Robots en automatisering; niet bagatelliseren maar aanpakken.
De dreiging van robots en automatisering voor onze werkgelegenheid wordt momenteel veel besproken en ook veel gebagatelliseerd. De opkomst van kunstmatige intelligentie gaat echter snel en vraagt om actie.
Extend Limits