See you on YouTube See you on SlideShare See you on LinkedIn See you on Twitter See you on FaceBook Subscribe

Je stem voor beveiliging en bediening

geschreven door Jan Lindeboom

0 reacties

Beveiliging blijft een belangrijk punt van aandacht nu we steeds meer privacygevoelige gegevens opslaan. Vingerafdrukken in plaats van wachtwoorden zijn veiliger maar niet makkelijker. Stemherkenning daarentegen biedt meer veiligheid en groter gebruikersgemak.

30 Sep 2014 - 7:52, 217x gelezen  |  0 reacties  |  

De afgelopen maand kondigde ING aan dat zij nog dit jaar spraakherkenning gaan inzetten voor het mobiel bankieren. In eerste instantie voor het invoeren van opdrachten en het opvragen van saldo. Later wordt het ook mogelijk om met deze technologie de opdrachten te autoriseren. Ook kondigde Intel de komst aan van een nieuwe chip. Deze nieuwe Core M chip zal vanaf eind van dit jaar verkocht worden. De chip is vele malen kleiner dan huidige chips en behoeft nauwelijks koeling. Daardoor kan de behuizing van de volgende generatie laptops aanmerkelijk kleiner en vooral dunner worden.

Maar wat nog mooier is, deze chip is in staat om voortdurend te luisteren en actief te worden. Omdat stemmen uniek zijn is spraakherkenningssoftware in staat om behalve het commando uit te voeren ook de stem te herkennen. Op basis daarvan kan toegang en autorisatie worden verleend. Geen wachtwoorden, vingerafdrukken of andere beveiliging meer nodig. Met één gesproken commando zowel toegang verkrijgen als een opdracht uit laten voeren.

Dergelijke techniek maakt de besturing van toepassingen steeds natuurlijker. Het zorgt ervoor dat apparaten makkelijker in ons leven integreren. Nu nog ligt de focus op de smartphone. Omdat die relatief groot is, veel gebruikt wordt, bijna iedereen er één heeft én snel vervangen wordt, is dat logisch. Toch zullen we binnen niet al te lange tijd zien dat deze technologie ook breed toegepast gaat worden in andere apparaten. Zeker als consumenten het gemak hebben ervaren. Want waarom zou het licht, je gordijnen of de tv, via je telefoon besturen als het ook met je stem kan?


Gerelateerde artikelen
  • Spraakherkenning in opmars: televisie (29-05-2012, 866x gelezen) Lees meer
  • Vista spraakherkenning, nog niet ideaal (27-08-2007, 1601x gelezen) Lees meer
  • Software die emotie in spraak kan herkennen (16-06-2013, 1026x gelezen) Lees meer
  • Je stem als wachtwoord (19-12-2012, 1240x gelezen) Lees meer
  • Steeds meer computerbesturing via stem en hand (17-07-2013, 842x gelezen) Lees meer
  • Zoeken door middel van stemgeluid (12-02-2007, 1408x gelezen) Lees meer

Share

Google translate
Trendspiratie

Gerelateerde trend(s)

Humanisering technologie

Technologie is een 'jong begrip'. De 'onvolwassenheid' van technologische ontwikkelingen heeft ervoor gezorgd dat de mens zich moest aanpassen aan de techniek. De trend 'humanisering technologie' houdt in dat technologie zich in toenemende mate aanpast aan de menselijke eigenschappen in plaats van andersom. Lees meer

Mobile society

Mobile society houdt in dat steeds meer aspecten in ons leven worden beïnvloedt door mobiele technologie. Van apps tot mobiele marketing en mobiel internet. Mobile society is de trend dat ons functioneren steeds afhankelijker wordt van mobiele technologie en verrijkt door mobiele dienstverlening die daadwerkelijk contextueel en persoonlijk is. Lees meer

Populaire artikelen
foto van TrendRede 2015 in 3 trends
Economie in tussenfase naar nieuw systeem, wederopbouw van betekenis en verwerpen van de standaard staan centraal in 2015
foto van Zelf je eigen plastic auto printen
Het kost je een paar uur, maar dan heb je ook wat. Strati is een plastic auto, die dankzij een samenwerking van meerdere bedrijven zo uit een 3D printer rolt. Kan iedereen in de toekomst zijn eigen auto printen?
foto van Hybride brein: symbiose tussen je brein en computers
Wat als we onze hersencapaciteit konden uitbreiden met computerkracht. Dan zouden we onbegrensde mogelijkheden hebben. Het hybride brein is misschien nu nog theorie, eens zal het ervan komen. Althans volgens Ray Kurzweil in onderstaande TED video.
foto van Project MinE: Medisch onderzoek door particulieren?
Patiënten die zelf het heft in eigen handen nemen en onderzoek gaan doen naar hun ziekte. Het klinkt misschien wat ongewoon, maar we zien het steeds vaker. Project MinE is een samenwerkingsverband tussen ALS patiënten en een dokter/onderzoeker om een medicijn te vinden voor de tot nu toe ongeneeslijke ziekte.
foto van Iedereen een eigen bos?
Een bos voor iedereen, snel te realiseren en gezond. Het klinkt als een ver-van-mijn-bedshow show, maar zoals wel vaker bij TED-speeches is het eigenlijk nog niet eens zo'n gek idee. En het kan een stuk korter duren dan je zou denken.
Extend Limits