See you on YouTube See you on SlideShare See you on LinkedIn See you on Twitter See you on FaceBook Subscribe

Sportend energie opwekken

geschreven door Marco Leeuwerink

0 reacties

Rennen op een hardloopband. Goed voor je conditie, maar ook voor het milieu? In België opent later dit jaar een sportschool waarbij de energie wordt verzorgd door de sporters zelf. Al sportend wordt daar straks energie opgewekt.

21 Apr 2015 - 10:34, 652x gelezen  |  0 reacties  |  Maatschappij en samenleving

Het idee is natuurlijk niet nieuw. Energie opwekken met bewegingen. En het zal ook vast niet de eerste sportschool zijn die dit doet. Toch ben ik blij dat ik steeds meer van dit soort initiatieven zie. In Nijlen, vlakbij Antwerpen, opent dit najaar namelijk een eco sportschool. Een sportschool die zoveel mogelijk energie-neutraal te werk gaat. Alle energie die nodig is wordt zelf opgewekt door de bezoekers van de sportschool. Alles wat teveel wordt geproduceerd, kan worden gedeeld met de buurt. Als dat geen stimulans is om meer te gaan sporten, dan weet ik het ook niet meer.

Overal energie mee opwekken

Eigenlijk zouden we op veel meer plekken de energie die we gebruiken, zelf kunnen opwekken. Het initiatief 'Smart Highway' van Daan Roosegaarde bijvoorbeeld, die straatlantaarns laat verlichten met de energie die voorbijrijdende auto's opwekken. Er zijn nog wel veel meer dingen denkbaar. Energie-opwekkende winkelwagentjes bijvoorbeeld, kunnen vast de vriesvakken in de supermarkt voorzien van energie. Of de trappen bij een station, alle reizigers die daar dagelijks overheen lopen, leveren vast ook genoeg energie op. Want zoals Elon Musk het laatst al zei, de grootste uitdaging de komende jaren is het op peil houden van onze energievoorziening. Want er dreigt een tekort aan fossiele brandstoffen en vraag naar energie groeit alleen maar. Alle beetjes helpen, moeten ze dan ook in Nijlen hebben bedacht. Hopelijk doet goed voorbeeld volgen.


Gerelateerde artikelen
 • De maan: toekomstige energiebron? (11-12-2013, 2046x gelezen) Lees meer
 • De oceanen als eeuwige energiebron (17-05-2013, 1846x gelezen) Lees meer
 • De toekomst van zonne-energie (09-09-2008, 4059x gelezen) Lees meer
 • Energie opwekken via onze ramen (23-09-2014, 1014x gelezen) Lees meer
 • Energie door minimale waterstroming (19-03-2009, 2711x gelezen) Lees meer
 • Stopcontacten op zonne-energie (07-01-2014, 1936x gelezen) Lees meer
 • Slimme Energie (26-07-2009, 5742x gelezen) Lees meer
 • Zonne-energie uit de ruimte (08-05-2009, 4362x gelezen) Lees meer
 • kinetische energie laadt mobiel op (16-07-2008, 2632x gelezen) Lees meer
 • Toekomst van energie: iedereen een eigen kernreactor in huis? (09-05-2013, 1598x gelezen) Lees meer
 • Wat als iedereen zelf voor zijn eigen energievoorziening zorgt? (02-05-2013, 1772x gelezen) Lees meer

Share

Google translate
Trendspiratie

Gerelateerde trend(s)

Prelude tot participatie

We willen niet meer als consument gezien worden. Er is meer dan consumeren. Het draait in toenemende mate om bijdrage leveren door participatie. Lees meer

Populaire artikelen
foto van Boekbespreking Future Crimes (deel II): Social media
Vandaag kijken we wederom naar het boek Future Crimes maar leggen we nu de focus op de social media ontwikkelingen die Marc Goodman beschrijft in het boek.
foto van De pepermolen met een tech twist
Hoe meer we verbonden zijn met de virtuele wereld des te minder met de fysieke. Daar lijkt het in ieder geval wel op. Deze veelbesproken pepermolen van Dolmio maakt er een mooie marketing actie van.
foto van Hoe slimmer de omgeving, hoe dommer…
Wat zijn de effecten van de vergaande digitalisering en de ontwikkeling dat alledaagse apparaten en gebruiksgoederen verbonden worden met het web? Alles wordt 'intelligenter' maar worden wij hierdoor dommer?
foto van Boekbespreking Future Crimes (III): Digitale Onderwereld
De exponentiële groei van het internet die exponentiële groei van criminaliteit mogelijk maakt gaat in dit derde deel van de boekbespreking door Arnout de Vries (TNO) verder.
foto van Nieuwe zintuigen voor mensen?
Vergeleken bij veel dieren, zijn veel van onze zintuigen maar beperkt ontwikkeld. Wat als we met behulp van technologie nieuwe zintuigen konen ontwikkelen? In onderstaande TED-video legt David Eagleman uit dat dit helemaal geen science fiction is.
Extend Limits