See you on YouTube See you on SlideShare See you on LinkedIn See you on Twitter See you on FaceBook Subscribe

Digitale stadsmuren

geschreven door Marco Leeuwerink

0 reacties

In Veghel gebeurt het. Daar test Philips samen met de gemeente een nieuw concept, wat ze zelf digitale stadsmuren noemen. Of hoe je met technologie en licht de leefbaarheid van een stad kan beïnvloeden.

26 May 2015 - 9:09, 526x gelezen  |  0 reacties  |  Innovatie

Veghel heeft niet de meest aantrekkelijke binnenstad. Dat is niet mijn mening, ik ben er nooit geweest. Nee, het bleek uit een eerder dit jaar gepubliceerd onderzoek. Veghel staat in de top-10 van meest onaantrekkelijke stadscentra van Nederland. Dat kan over een paar jaar zo maar heel anders kunnen zijn. De gemeente werkt namelijk samen met Philips om met behulp van technologie de leefbaarheid van Veghel te vergroten. Ze noemen dit project Digitale Stadsmuren.

Het project  kan wel eens de toekomst laten zien van winkelen in Nederland. Onder leiding van e-commerce hoogleraar Cor Molenaar wordt namelijk een winkelgebied ontwikkelt dat een symbiose is tussen online en offline. Wat dat precies gaat betekenen kan ik me alles bij voorstellen. Maar aangezien de tweede fase van ontwikkelen net is gestart, duurt het nog even voordat ik vanuit mij luie stoel door Veghel wandel. Het project bevat nog veel meer. Door slim licht en geluidsgebruik zal de leefbaarheid van het stadscentrum verbeteren.

Veghel naar de mensen toe?

Het is natuurlijk onmogelijk voorspellen hoe het centrum van Veghel over een paar jaar eruit ziet. We gaan de ontwikkeling vanuit Extend Limits natuurlijk met belangstelling volgen. Ben naar een ding wel benieuwd. Het doel van het project is om meer mensen naar het centrum te lokken. Zouden ze echter ook het omgekeerde gaan proberen? Namelijk het centrum naar de mensen te lokken? Want dan ligt de wereld aan hun voeten. Met een Hololens of Oculus Rift op mijn hoofd ben ik zo in het mooie Veghel.Gerelateerde artikelen
  • Philips brengt schilderen met licht (13-05-2007, 1315x gelezen) Lees meer
  • Philips Lumalive live (06-11-2006, 3656x gelezen) Lees meer
  • Philips nieuwe technologie in licht en beeld (23-04-2007, 2257x gelezen) Lees meer
  • Hoe zien stad, mens en wereld eruit in het jaar 2057? (01-05-2007, 2129x gelezen) Lees meer
  • Zo ziet stadsvervoer er straks uit (12-08-2013, 2867x gelezen) Lees meer

Share

Google translate
Trendspiratie

Gerelateerde trend(s)

Het nieuwe consumeren

Het consumptiepatroon transformeert naar een meer bewust, waakzaam en actiever gedrag van consumenten. Passiviteit is passé! 'Het nieuwe consumeren' wordt door Extend Limits gezien als verstorende factor. Lees meer

Populaire artikelen
foto van Technologie maakt alles slimmer?
Slimme brillen, tassen, horloges, kleding... wat we maar een beetje 'intelligentie' kunnen geven, gaan we geven. Allemaal dankzij, en voor sommige mensen, ondanks technologie.
foto van Texting hat: oplossing voor telefoonverslaving?
In alle het geweld van nieuwe ontwikkelingen komen we vanuit Extend Limits uiteraard veel onzin tegen. Soms is het zo grappig dat we het met jullie willen delen.
foto van PwC: rapport over de deeleconomie
De deeleconomie is niet nieuw meer en is als trend allang bekend. De verstorende werking van de opkomst van de deeleconomie gaan we steeds meer voelen en volgens een rapport van Price WaterHouse Coopers staan we pas aan het begin.
foto van Komt geur naar onze smartphones?
We hebben het er al vaker over gehad, geur-TV of geur-internet. Binnenkort komt Ophone met een nieuwe app, die het mogelijk maakt geuren te sturen naar vrienden.
foto van Kinderen: fysiek of virtueel…echt waar?
Wellicht herinneren we ons nog de uitspraak van de voorgaande Paus. "Kinderen zien het verschil tussen de fysieke en virtuele wereld al niet meer'. Een paar jaar verder is het de vraag of dat zo is. CenterParcs speelt hier in ieder geval handig op in.
Extend Limits