See you on YouTube See you on SlideShare See you on LinkedIn See you on Twitter See you on FaceBook Subscribe

Digitale pleister onderdeel moderne strategie

geschreven door Jan Lindeboom

0 reacties

Deze week introduceerden Philips en het RadboutUMC een digitale pleister voor COPD patiënten. Mooi nieuws, maar de achterliggende strategie is belangrijker!

16 Oct 2014 - 12:49, 579x gelezen  |  0 reacties  |  

De ontwikkelde pleister maakt gebruik van in de Verenigde Staten ontwikkelde sensor technologie en meet data van activiteiten, hart en luchtwegen. Deze gegevens worden verstuurd naar het Philips Health Suite Digital Platform. Daar worden ze gedeeld met de betrokken medici. Zo biedt het zowel de patiënt als de begeleiders, doorlopend inzicht in de gezondheidstoestand van de patiënt. Het resultaat is een veel beter inzicht tegen lagere kosten met minder ongemak.

Open platform

Deze nieuwe wearable is natuurlijk goed nieuws. Maar er is meer. Het is een stap binnen een duidelijke visie van Philips. De realisatie van een platform. Een platform voor patiënten en zorgverleners. Waarop naast een Electronisch Patienten Dossier ook behandelplannen, diagnoses, bewakingstools enz. beschikbaar komen. Voor dit platform wordt momenteel gewerkt aan een toolkit waarmee ook andere ontwikkelaars toepassingen kunnen bouwen. Naar verwachting zal deze toolkit begin 2015 beschikbaar komen. Dit gegeven is minstens zo belangrijk als de digitale pleister.

Platform Economie

De ontwikkeling van een platform en het openstellen daarvan is namelijk een moderne, en naar mijn idee toekomstgerichte, vorm van bedrijfsvoering. We zagen Philips dat eerder doen met de Hue lamp. Het is een ander businessmodel. Niet het product maar het platform wordt de kracht. Geen patenten en beschermingsconstructies opwerpen om de eigen uitvinding zo optimaal mogelijk te laten renderen. Hier wordt de samenwerking gezocht. Zowel aanbieders (soft- en hardware bouwers), afnemers (gezondheidszorg) en gebruikers (patiënten) worden straks betrokken en ingeschakeld om producten en diensten te ontwikkelen. Voor grote en traditioneel georganiseerde bedrijven is deze denk- en handelswijze een enorme omschakeling. Maar gelukkig zien steeds meer bedrijven dat deze trend zich doorzet. 

COPD

COPD is een afkorting die staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease en is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. In Nederland lijden ruim 300.000 mensen aan deze aandoening en loopt eenzelfde hoeveelheid mensen een verhoogde kans om het te krijgen.COPD is een progressieve aandoening. Dat betekent dat de gezondheidstoestand van patiënten verslechtert en genezing niet mogelijk is. De gezondheid van patiënten wordt daarom nauwlettend gevolgd door medici. Frequent bezoek van medische begeleiders maakt dan ook onderdeel uit van het leven van patiënten en hun begeleiders


Gerelateerde artikelen
  • Dankzij slimme pleisters minder dokterbezoek nodig? (23-04-2014, 690x gelezen) Lees meer
  • Mimo monitort de gezondheid van je baby (05-03-2014, 845x gelezen) Lees meer
  • Draagbare gezondheidsmonitor om je pols (18-11-2013, 1470x gelezen) Lees meer
  • Misfit Shine: een draagbare gezondheidssensor (10-12-2012, 1565x gelezen) Lees meer
  • Draagbare smartphones om je arm (29-09-2014, 870x gelezen) Lees meer

Share

Google translate
Trendspiratie

Gerelateerde trend(s)

Mobile society

Mobile society houdt in dat steeds meer aspecten in ons leven worden beïnvloedt door mobiele technologie. Van apps tot mobiele marketing en mobiel internet. Mobile society is de trend dat ons functioneren steeds afhankelijker wordt van mobiele technologie en verrijkt door mobiele dienstverlening die daadwerkelijk contextueel en persoonlijk is. Lees meer

Nieuw communicatiegedrag

Communicatie is door nieuwe media verworden tot een bi-directionele activiteit op basis van gelijkwaardigheid. We delen hierdoor steeds meer met elkaar en communicatie dringt in ieder aspect van het leven door. De trend 'nieuw communicatiegedrag' wordt door Extend Limits gezien als een verstorende factor. Lees meer

Prelude tot participatie

We willen niet meer als consument gezien worden. Er is meer dan consumeren. Het draait in toenemende mate om bijdrage leveren door participatie. Lees meer

Hervorming van waarde

De door economische waarde (geld) gedreven maatschappij is in verval. Nieuwe waarden zoals aandacht, klantgerichtheid en tijd gaan de nieuwe rekenmodellen beheersen. Lees meer

Populaire artikelen
foto van Welke technieken domineren in 2022?
Onlangs verscheen een rapport waarin tien vooraanstaande technologen voorspellen welke technologieën dominant zijn in het volgende decennium. In de toekomst kijken is bijna onmogelijk, maar het rapport helpt organisaties wel om te anticiperen op de toekomst.
foto van Je stem voor beveiliging en bediening
Beveiliging blijft een belangrijk punt van aandacht nu we steeds meer privacygevoelige gegevens opslaan. Vingerafdrukken in plaats van wachtwoorden zijn veiliger maar niet makkelijker. Stemherkenning daarentegen biedt meer veiligheid en groter gebruikersgemak.
foto van Supermarkten zonder verpakkingen
In Berlijn opende deze maand een supermarkt zonder verpakkingen. Het doel: een zo klein mogelijke voetafdruk achterlaten op deze aarde. Binnenkort ook in Nederland te bewonderen?
foto van Smartwatch gaat smartphone vervangen.
Behalve de introductie van de Apple Watch zijn op de IFA tentoonstelling in Berlijn deze maand diverse nieuwe smartwatches geïntroduceerd. De opkomst van de smartwatch is niet meer te stuiten en zal ten koste van de smartphone gaan.
foto van Google Glass voor doven en een bril voor blinden
Voor wearables en smartphones worden steeds meer apps gebouwd die ons helpen onze gezondheid te bewaken. Maar ook voor mensen met lichamelijke beperkingen worden wearables ontwikkeld.
Extend Limits