See you on YouTube See you on SlideShare See you on LinkedIn See you on Twitter See you on FaceBook Subscribe

Nerdalize: je huis verwarmen met servers

geschreven door Marco Leeuwerink

0 reacties

Een Delftse startup heeft een geniale toepassing gevonden voor het plaatsen van servers. Ze plaatsen de servers in woonhuizen. Zo wordt bespaard op serverruimte én de huizen worden deels verwarmd door de servers.

01 Sep 2015 - 12:08, 970x gelezen  |  0 reacties  |  Innovatie

We zien bij Extend Limits veel oplossingen voor energie-vraagstukken. De een wat ingewikkelder, zoals het idee om in elk huis een kern-reactor te bouwen. De ander wat eenvoudiger. In die laatste categorie valt Nerdalize. Dit jonge Delftse bedrijf biedt een oplossing aan voor twee problemen: beperkte server-ruimte en de energiebehoefte van gezinnen. Ze plaatsen namelijk servers in woonhuizen als radiatoren.

Drie vliegen in een klap

Laatst sprak ik een andere startup die vertelde dat hun grootste kostenpost stroom is. Ze gebruikten veel servers, en servers vreten energie. Daar kunnen ze bij grote bedrijven als Google over meepraten, het is niet voor niets dat Google ook de energiemarkt verkent. De oplossing van Nerdalize is voor alle bedrijven een oplossing. Je bespaart op ruimte en energie van je servers, wat gunstig is voor je portemonnee en het milieu. En aan de andere kant is het gunstig voor gezinnen. De warmte die een server afgeeft, kun je goed gebruiken om je huis te verwarmen, waardoor je minder hoeft te stoken. Het bedrijf werkt voor dat laatste gedeelte ook samen met Eneco. Zie onderstaande video's voor een impressie hoe het werkt.

Ik zie de laatste tijd steeds vaker dat grotere bedrijven intensief gaan samenwerken met startups. Dit is nodig om een blijvende trendbreuk met het verleden te realiseren. Dat is vooral voor de energie-vraagstukken van groot belang. Reden genoeg om bij Extend Limits de komende tijd dit soort samenwerkingen in de gaten te gaan houden.

Nerdalize & Eneco from Nerdalize on Vimeo.Gerelateerde artikelen
  • ‘Wave power’, de toekomst van energiewinning (14-10-2008, 3012x gelezen) Lees meer
  • De maan: toekomstige energiebron? (11-12-2013, 2316x gelezen) Lees meer
  • De oceanen als eeuwige energiebron (17-05-2013, 2153x gelezen) Lees meer
  • De toekomst van zonne-energie (09-09-2008, 4291x gelezen) Lees meer
  • Eneco’s visie op energie in 2030 (20-07-2012, 2122x gelezen) Lees meer
  • 15 start-ups om te volgen in 2007 (24-02-2007, 1833x gelezen) Lees meer

Share

Google translate
Trendspiratie

Gerelateerde trend(s)

Continuering van de co-sument

De consument ontwikkelt zich revolutionair, zeker wat betreft zijn houding ten opzichte van organisaties. Samen met de ontwikkelingen in communicatie en technologie maakt dat, dat consumenten zichzelf gaan organiseren om persoonlijke doelen te realiseren, soms met behulp van hun (digitale) peer-groups. Lees meer

Prelude tot participatie

We willen niet meer als consument gezien worden. Er is meer dan consumeren. Het draait in toenemende mate om bijdrage leveren door participatie. Lees meer

Populaire artikelen
Extend Limits