See you on YouTube See you on SlideShare See you on LinkedIn See you on Twitter See you on FaceBook Subscribe

Google gaat je Genoom opslaan in de Cloud

geschreven door Marco Leeuwerink

0 reacties

Dat Google veelzijdiger is dan alleen zoekmachinetechnologie, dat wisten we al. Na energie, transport, verzekeringen en internetverbindingen gaat Google ook in DNA. Of eigenlijk gezondheidszorg, want Google biedt universiteiten en ziekenhuizen aan om genomen op te slaan in hun cloud voor medisch onderzoek. Maar ook aan particulieren. Staat jouw DNA binnenkort in de cloud?

27 Nov 2014 - 9:37, 138x gelezen  |  0 reacties  |  Maatschappij en samenleving

De term 'regeren is vooruitzien' is wel op Google van toepassing. Een simpele zoekmachine zijn ze al lang niet meer. Ze lijken precies te weten wat er morgen nodig is, en anticiperen daar ook op. Op Extend Limits heb je al veel voorbeelden hiervan kunnen zien, al was niet alles succesvol. De afgelopen maanden zijn ze zich onder meer gaan focussen op gezondheidszorg. Voor $25 kun je namelijk je genoom opslaan in een speciale cloud-dienst van Google die ze 'Google Genomics' noemen. Ze benaderen hiervoor actief ziekenhuizen en universiteiten.

Wat wil Google met al die genomen doen? Het simpele antwoord is onderzoek doen om meer te weten te komen van DNA, om zo ziektes te voorkomen of te kunnen genezen. Google heeft hiervoor al andere activiteiten ontplooid, maar zegt zelf dat dit initiatief misschien wel kansrijker is. Het past in ieder geval in een van de sterke punten van het bedrijf, namelijk analyse van grote hoeveelheden data. Wat ze precies gaan doen met de genomen, dat lees je in dit bericht op de techblog Technology Review of in de video hieronder.

Waarom is dit bericht interessant?

Zo langzaam weet Google écht alles van ons. Niet alleen ons (zoek)gedrag, maar straks dus ook van onze gezondheid en misschien zelfs onze genen. Terecht dus dat sommige mensen Google als 'evil' bestempelen. Ik ben dan ook huiverig voor bedrijven die veel data-verzamelingen aan elkaar kunnen koppelen. Aan de andere kant heb ik ook wel bewondering voor Google. Het bedrijf is in staat om hun kerncompetenties te projecteren op andere bedrijfstakken. Voor mij een typisch voorbeeld van een bedrijf dat is gericht op de toekomst.Gerelateerde artikelen
  • Doe-het-zelf DNA kit (20-11-2013, 1684x gelezen) Lees meer
  • Iedereen inzicht in DNA profiel = einde privacy? (29-05-2009, 3308x gelezen) Lees meer
  • Genealogie door middel van internet en DNA (28-06-2007, 1232x gelezen) Lees meer
  • Google gaat ons leven verlengen (30-09-2013, 5301x gelezen) Lees meer
  • Google introduceert het eeuwige online leven (13-04-2013, 1614x gelezen) Lees meer
  • Googlen…is er een achterliggend masterplan? (23-03-2007, 1816x gelezen) Lees meer
  • Zet Google de goede doelen industrie op zijn kop? (22-04-2013, 1506x gelezen) Lees meer

Share

Google translate
Trendspiratie

Gerelateerde trend(s)

Duurzaamheid als overlevingskit

Duurzaamheid is jarenlang als marketingmiddel gezien. Maar duurzaamheid gaat verder. Duurzaamheid moet in het DNA van de gehele organisaties zitten. Duurzaamheid is geen trend meer maar een randvoorwaarde voor toekomstig succes en maatschappelijke acceptatie. Lees meer

Populaire artikelen
foto van Robots de oplossing in strijd tegen Ebola?
In de strijd tegen de besmettelijke ziekte worden ook robots ingezet. Net zo logisch als opvallend. Van telepresencerobots tot ziekenvervoer, robots kunnen helpen de Ebola-epidemie terug te dringen.
foto van Holografische projecties in je huiskamer
3D is al heel lang een belofte voor de toekomst van entertainment. Bleen is een 3D Projector waarmee je eenvoudig in je huiskamer 3D projecties kan maken? Is daarmee de eerste echte toepassing van 3d entertainment een feit?
foto van Nieuwe promotievideo Tony Bosma
Met dank aan Hulskamp Audiovisueel voor het dynamische en mooie eindresultaat willen we de nieuwe promotie video van futurist / trendwatcher Tony Bosma delen.
foto van Robots en automatisering; niet bagatelliseren maar aanpakken.
De dreiging van robots en automatisering voor onze werkgelegenheid wordt momenteel veel besproken en ook veel gebagatelliseerd. De opkomst van kunstmatige intelligentie gaat echter snel en vraagt om actie.
foto van Verkoop-robots en de toekomst van winkelen
Je komt in een winkel en je wordt geholpen door een robot om te vinden wat je zoekt. Het klinkt misschien wat ver-van-mijn-bed, maar in Amerikaanse winkels kom je steeds vaker tegen.
Extend Limits