See you on YouTube See you on SlideShare See you on LinkedIn See you on Twitter See you on FaceBook Subscribe

Wat als robots hun werk saai vinden?

geschreven door Tony Bosma

0 reacties

We hebben robots gecreëerd om ons saaie en eentonige werk te verrichten. Maar wat als we een toekomst creëren waarin de robot een lerend vermogen krijgt en uiteindelijk zelfs een soort bewustzijn. Kan hij dan ook zijn werk saai gaan vinden?

18 Jul 2014 - 2:08, 391x gelezen  |  0 reacties  |  Techniek en wetenschap

Een enorm triggerende 'quote' waarop de onderstaande video is gebasseerd. Two out of three industrial robots think their work is boring. 

Ik vind het een fantastisch verzinsel en uiteraard nog niet realistisch. Toch is het idee wel verrassend. Met de technologische vooruitgang en de zoektocht van de mens om technologie verder te humaniseren is het niet eens zo'n gek toekomstscenario. Hoe lachwekkend het nu ook klinkt. We willen technologie humaniseren wat niet alleen betekent dat de interactie tussen mens en machine voor de mens eenvoudiger moet worden maar het betekent ook dat we zoeken naar meer menselijke emoties vanuit technologie. Iets saai vinden kan daar ook bij horen. Uiteraard nog een lange weg te gaan voordat we dit binnen robotica bereiken maar het scenario is er dus al.

De video is eenvoudig en hierdoor ook wel weer mooi in haar eenvoud. Dit is wat de maker er zelf over zegt: During a one-week introductory workshop to mechatronics, we wired and programmed a five-axis robotic arm. Half-way into the workshop, faced with the question what we should do with the robot, we had a funny idea: Since most robots are generally involved in repetitive tasks, what if the robot — bored by its monotonous work — tried to commit suicide by pushing itself off the table?

Wat zou dit scenario betekenen voor robotica?

Make Longer Cables from Philipp Schmitt on Vimeo.Gerelateerde artikelen
 • Toekomstige commercial voor een robot? (trailer) (06-08-2013, 719x gelezen) Lees meer
 • Toekomst robotica in korte film: Archetype (13-02-2012, 1316x gelezen) Lees meer
 • Rodney Brooks: de revolutie in robotica (09-06-2009, 2665x gelezen) Lees meer
 • Robotpresident in 2076? (11-06-2013, 727x gelezen) Lees meer
 • Robot oorlog: de toekomst van oorlogsvoering (24-01-2012, 1528x gelezen) Lees meer
 • Robot die stervende mensen bijstaat (28-06-2012, 985x gelezen) Lees meer
 • Plug and Pray: documentaire over revolutie binnen robotica (30-01-2011, 1993x gelezen) Lees meer
 • Nexi, de persoonlijke robot (13-04-2008, 2184x gelezen) Lees meer
 • Japan, robot nation (documentaire) (08-02-2011, 3799x gelezen) Lees meer
 • Film: Robot and Frank (29-02-2012, 1248x gelezen) Lees meer
 • Foxconn wil medewerkers vervangen door 1 miljoen robots (01-08-2011, 1401x gelezen) Lees meer

Share

Google translate
Trendspiratie

Gerelateerde trend(s)

Rise of the robotics

De robot maakt de transitie door van de fabriekshal naar de humanoid in de straat. De versnelling en maatschappelijke acceptatie is ingezet en robotica worden uiteindelijk een onmisbaar onderdeel in ieders leven. Lees meer

Populaire artikelen
foto van Samenwerking essentieel voor snelle innovatie
Young professionals vragen om een sterke verbetering in de samenwerking tussen overheid, universiteiten en bedrijfsleven voor het versnellen van innovatie. Zij pleiten voor meer investeringen in de relatie tussen universiteiten, kennisinstituten en bedrijfsleven.
foto van Ouderen reageren op Google Glass
Het is natuurlijk wel erg makkelijk scoren met deze video met 'ouderen' die reageren op de Google Glass. Toch blijft het interessant om de reactie van mensen te zien op een 'nieuwe' technologie.
foto van Sensor maakt Audi ‘autonoom’
De meeste automerken hopen rond 2020 de echte autonome auto's op de markt te brengen. Deze zullen nog duur zijn is de verwachting maar voor hoe lang? En wat gebeurt er met auto's niet autonoom zijn?
foto van Digitaliseer je geheugen
Op het aanstaande Lowlands festival kun je je opgedane ervaringen digitaliseren. Via een armbandje met RFID chips kun je alles vastleggen voor later gebruik. Een soort extern geheugen, dus.
foto van Internet en geduld
Aandacht en geduld het zijn aloude begrippen maar lijken tegenwoordig steeds meer onder druk te komen staan. Nieuwe media biedt ons informatie en vermaak binnen een muisklik en voordat we het weten zijn we alweer ergens anders naar aan het kijken. Maar kijken we wel nog echt en nemen we nog wel de tijd hiervoor. Verveeld zijn we sneller dan ooit.
Extend Limits