See you on YouTube See you on SlideShare See you on LinkedIn See you on Twitter See you on FaceBook Subscribe

Verken de wereld via Google Expeditions

geschreven door Tony Bosma

0 reacties

Wat was ons klasje vroeger toch klein en wat kan onderwijs inmiddels toch grenzeloos kinderen helpen de wereld te verkennen. Google Expeditions doet hier nog een schepje bovenop.

30 Jun 2015 - 4:38, 1548x gelezen  |  0 reacties  |  Innovatie

Google Cardboard is voor de lezers van Extend Limits bekend terrein. Deze virtual reality headset van Google is een mooie stap om virtual reality voor iedereen bereikbaar te maken. Maar Google stopt uiteraard niet bij Cardboard. Het succes van virtual reality gaat vooral om de diensten die erbij ontwikkelt worden. Uiteraard weet Google dat ook en dus gaan ze door. Google Expedition is een voorbeeld van aanvullende diensten die virtual reality nog aantrekkelijker maken. 

Google expeditions is de Google Streetview / maps die speciaal voor de cardboard virtual reality geschikt zijn gemaakt. De reden hiervoor is dat leerlingen nu via virtual reality plekken op de wereld kunnen bezoeken waar ze normaal in het leven nooit zouden komen. Zo wordt de wereld weer een stukje kleiner en bereikbaarder voor iedereen. Een schoolreisje naar de andere kant van de wereld is zo een realiteit geworden. Om dit te realiseren werkt Google onder andere samen met mithsonian en National Museum of Natural History. Google richt zich vooral op het maken van speciale virtuele reizen voor leerlingen. 

Het systeem wordt op een centrale plaats door de meester of juf aangestuurd. Hij/zij activeert alle smartphones tegelijk zodat iedereen het gevoel heeft met elkaar de reis te maken. Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt. Een mooi voorbeeld van hoe virtueel en fysiek verder met elkaar versmelten en fysieke belemmeringen wegnemen.Gerelateerde artikelen
  • Google classroom preview (01-06-2014, 1781x gelezen) Lees meer
  • Augmented reality in Google earth (19-02-2009, 3088x gelezen) Lees meer
  • ‘Virtual reality’ gebruikt tegen verslavingen (23-06-2008, 1604x gelezen) Lees meer
  • De waarde van ‘virtual reality’ (30-10-2008, 1401x gelezen) Lees meer
  • Hololens, fysiek en virtueel versmelten (01-05-2015, 1144x gelezen) Lees meer
  • Transrealiteit: fysiek en virtueel versmelten (03-08-2011, 1887x gelezen) Lees meer

Share

Google translate
Trendspiratie

Gerelateerde trend(s)

Transrealiteit

Jarenlang heeft de digitale wereld zich afzonderlijk van de fysieke wereld ontwikkeld. Nu komen beide werelden bij elkaar en heffen elkaars zwakke punten op en voegen hun sterke punten toe. De fysieke versmelt met de digitale wereld en vormt de wereld van transrealiteit. Lees meer

Populaire artikelen
foto van Verken de wereld via Google Expeditions
Wat was ons klasje vroeger toch klein en wat kan onderwijs inmiddels toch grenzeloos kinderen helpen de wereld te verkennen. Google Expeditions doet hier nog een schepje bovenop.
Extend Limits